tisdag 30 juni 2009

DT-kort

Första kortet med material från DT-paketet från House of Inspiration.
Jag har använt papper från My Minds Eye Bloom & Grow - "Grow" -
Fresh As A Daisy samt Polka Dot Punch. Jag ville nästan inte klippa i dem,
för de är såååå fina! Även baksidorna är i välstämda, underbara gula färger.
Grodan är också från House of Inspiration, den är så fräsig, tycker jag.
Kortet är i storlek 15x15 cm, men i "stående" vikning, som syns här.


På baksidan har jag använt de två "hålen" som jag stansat ut från
framsidan, som dekoration. Recycling, ni vet *S*

DT-paket från House of Inspiration

Ett nytt, härligt DT-paket från Jessica på House of Inspiration! Ska bli så roligt att få skapa med dessa underbara papper och härliga dekorationer!

söndag 28 juni 2009

Bloggcandy hos House of Inspiration!

55 000 besökare i bloggen hos House of Inspiration!!!!
Det firas med en utlottning av ALLT det du ser på bilden!
Klicka på den så kommer du direkt till tävlingen!

Bidrag till Sommar-Spurten hos Hobbyhuset


Hobbyhuset
har en tävling som pågår hela sommaren. I första etappen ska man göra tre bidrag, varav ett ska vara en LO på temat SOMMAR, men inga blommor får användas(!). Det krävdes lite finurlande innan jag kom på att jag ju har just de här sommarbilderna... och de känns helt perfekta för ändamålet! *S*
De andra två bidragen kan jag inte visa här ännu, då de ska ges bort till ett par födelsedagsbarn i juli... ;-)

söndag 21 juni 2009

Bidrag till cybercroppen hos Svensk Scrapbooking

Det är som sagt var cybercrop hos Svensk Scrapbooking i helgen, och hela den kommande veckan, så än finns det tid att vara med!

Jag har faktiskt hunnit göra två bidrag, men det första är hemligt, så ni får bara se det här kortet än så länge. Det är gjort efter en skiss och materialet är spillpapper, öljetter, snaps (nej, nej... inte midsommarsnaps... utan de där "pluttarna" i övre vänstra hörnet), sammetsband, floss, blommor... ja, ni ser ju själva!


Inuti har jag stämplat Per Gessles text "Jag tycker om när du rör vid mej..." och stänger kortet gör man genom att stoppa in fliken med stämpelmotivet under den vita gardenian till vänster.



Baksidan.

torsdag 18 juni 2009

Trevlig midsommar och en Award!

Genomgulliga Dolliver (Angel-Angelica), som alltid skriver såna rara kommentarer, har förärat mej denna award.
Du kommer "hem" till henne genom att klicka på den!
Och så vill jag önska er alla en RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR!!!

Hemlis!

Jag gör en del saker som jag inte kan visa här, som den här LO-n till exempel... så småningom kommer jag att visa hela... när en viss födelsedag har passerat *ler*

tisdag 16 juni 2009

Tävling hos Stämpelboden!!!

Det här vill ingen missa! Utlottning av ett helt stämpelkit hos STÄMPELBODEN! Klicka HÄR så kommer du dit!!!

Ett lila mappkort

Lila är en snygg färg, men ingen jag använder mej av ofta, precis. Här har jag dock gjort ett undantag och det blev inte så tokigt, tycker jag själv.

Att kameran spelar mej ett spratt och försöker få kortet att se mycket "bulligare" ut än det i verkligheten är, ja.. det får jag ta, bara.

Cirkelformen har jag stansat ut med spellbinders och cuttlebuggen, sen har jag gjort små hål runtom med hjälp av en Fiskars öljettsättare. Det smällde bra, sambon tyckte jag var lite jobbig... kanhända att jag kan önska mej en Silent Setter eller Crop-A-Dile i julklapp?! *S*


Insidan.
Bokstäverna har fått ett lager 3D-lack på sej, men det syns inte alls. Och KO-bokstäverna syns också mycket bättre i verkligheten än på bilden.

måndag 15 juni 2009

Mitt första plånbokskort

Hittade en sån fantastisk grej hos Bettan... och var bara tvungen att testa själv!

Har använt mej av mitt bruna, läderpräglade papper som jag plötsligt blivit så glad att jag har i min ägo! Det är dock lite tunt, så jag limmade det på brun cardstock för att få lite stadga i det hela.


Inuti... till höger kan man ju sätta ett biopresentkort eller annat presentkort, massor av affärer har ju såna här plastkort som presentkort nuförtiden.




Och när man slutligen viker upp och drar ut allting... så ser det ut såhär! Till vänster sitter en "Topplista Killar-alla kategorier, med OLLE på de 15 första platserna *fniss* Hittade en så kul bit papper i mina spillpappersgömmor, som passade perfekt ;-) Men man tager vad man haver, så när/om jag gör nästa kort blir det nåt annat däri.

Midsommarcrop hos Svensk Scrapbooking


Japp, nu är det dags för cybercrop igen, denna gång hos Svensk Scrapbooking. Klicka på bilden, så kommer du dit!

Trevlig midsommar med mycket pyssel, önskar jag er alla!

söndag 14 juni 2009

Tjuvtitt på hemligheter...

*he he*
Ja ni... vad ska det här bli?!
Jo, en födelsedagspresent till nån. Ville bara visa det läderpräglade pappret, som är sååååå snyggt i verkligheten! Kommer att göra sej perfekt på det här projektet.

Beställt: "Ett likadant kort"

Gjorde ju ett mappkort till en blivande 50-åring häromdagen. Beställaren blev så nöjd att hon ville ha "ett till likadant", fast till en annan blivande 50-åring.

Nu tycker ju inte jag att det är så värst kul att göra precis likadana kort... så det blev en variant i annan färgställning och med lite annat motiv på framsidan. Den här jubilaren driver ju ingen fotvårdsklinik ;-)


Insidan.


Kaffekoppen och kortet skulle vara med, så det fick bli en repris här.


Baksidan.

torsdag 11 juni 2009

Kort med presentkort

Som sagt var... beställningarna rullar in i en rasande fart... och jag är inte hemma så mycket, så det får gå undan med kortskapandet emellanåt. Här ett kort jag gjort ikväll, som ska ges till en tjej på en möhippa på lördag. Jag har tagit fasta på att det är VÄNNER som ger henne det och det passande pappret med text finns hos House of Inspiration.


Inuti skulle det finnas plats för ett presentkort... men eftersom givarna inte hade nåt presentkort, så fick jag tillverka ett sånt också *S*

Till vänster, i den gula "bubblan" har jag tänkt att givarna ska skriva sin hälsning.



tisdag 9 juni 2009

Dopkort x2

Först ett kort till en flicka som ska heta Zavanna. Stämpeln är "Söt slummer" från Forma och texten är utstansad med tången. Jag vet inte vad stilen heter, men jag råkar ha TVÅ såna alfabet... så om nån är intresserad av att köpa det ena, så är det till salu. Både stora och små bokstäver ingår.


Så ett Z-vikt kort, även här är stämpeln från Forma. Textstämpeln har Carolina gjort. Papper från MajaDesign, tror jag. NEJ, det var fel, de är från Therese Lundström/scraproom fick jag veta i en kommentar till det här inlägget. Tack för det!!!


På insidan har jag tänkt att man kan sätta namnet på barnet, såklart.

måndag 8 juni 2009

Emil var också med på CC-n

Emil är ju en sån otroligt duktig 9-åring! Han brukar dessutom vinna en hel del priser när det är CC på gång och vi får väl se om han har nån framgång med helgens alster?

Först ut är ett studentkort med bling.


Kort nummer 2 blev ett med samma typ av vikning som jag gjorde här nedan, kallas tri-shutter, och kortet är tänkt till lillebror, som fyller 5 nästa månad.

På stämpeln står det: "Njut av livet" och sen har han gjort en extra liten lapp där det står "som 5 år". Fiffigt!

CC hos Kort I Fokus

CC hos Kort I Fokus, och vad gör jag då? Jobbar NATT hela helgen... *suck* Inte blev det många bidrag gjorda, trots jätteroliga utmaningar i form av hela tio(!) tävlingar. Två hann jag dock med, här är resultatet av den ena.

Tävlingen heter "Blommor och bling - that's the thing". Och om inte det här kortet är både blommigt och blingigt...? *S*

Testade en ny, rolig och faktiskt mycket enkel vikning. Och trots att den var enkel att åstadkomma ger den en rätt häftig effekt, tycker jag.

På en liten skylt i mitten har jag stämplat "Grattis" och så finns det lite, lite plats att skriva vem kortet är ifrån också.

Vill du också testa att vika ett sån här kort? HÄR finns en utmärkt länk!

söndag 7 juni 2009

Tredje gången gillt!

Tredje och sista kortet till samma brudpar blev ett i en lite mer avskalad stil. På klänningen har jag sprayat glimmer mist, men det syns inte alls på bilden.


Insidan är lika "enkel", den. Stilen heter KatieClassic.

lördag 6 juni 2009

Dopkort

Beställningarna droppar in i rask takt, det är mycket som ska firas just nu. Här har jag gjort ett dopkort med en stämpel, Söt slummer, från Forma Hantverk.

De underbara rosa pappren är från Inkido och jag fick dem av gulliga Marja i födelsedagspresent. De passar perfekt här!


Insidan. Bilden gör inte pappret rättvisa för fem öre. Det är texten till Idas sommarvisa och det är sååååå vackert!!!!

Namnet är utstansat med tången, som vanligt, stilen heter Maggie.

I den vita cirkeln är det tänkt att en hälsning ska skrivas. Längst till höger ett band av satinhjärtan, mycket finare i verkligheten än på bild.


Och så baksidan.

Bröllopskort nr 2

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag fått två beställningar på kort till samma brudpar. Och nu, nu är det TRE! Jag måste verkligen tänka till lite, så att de inte blir snarlika. Det här är nr 2 och det skiljer sig iallafall från det första jag gjorde, som finns längre ner. Hur nr 3 ska se ut vet jag inte än, men det börjar bli bråttom, de gifter sej nästa lördag!
Textstämpeln är alldeles underbar, tycker jag. Tack till Camilla för den!

Samma Camilla har fixat de här snygga monogrambokstäverna, målat med crackle paint, något som jag (ännu) inte äger.


En liten "brudbukett" med sidenband runt stjälkarna.


Och så insidan, då.
Hjärtestämpeln från Octoberstamps. Namnen utstansade med tången i stilen MaddieAnne. Textstämpeln är gjord av Carolina på pyssel.net.

torsdag 4 juni 2009

Beställningskort till en 50-åring

Fick en beställning till en dam som fyller 50. Jubilaren driver en fotvårdsklinik... därav motivet på framsidan *ler*. Det är två stämplar från Octoberstamps, tänkta som babymotiv, men passade ju bra här också.

Beställaren hade också önskemål om färgerna, gärna brunt, orange och grönt... så det fick bli just så!



Detaljbild på "blomhögen" i hörnet. Lite glitter, förstås.


Grattisstämpeln har fått chalkade kanter och lite bling...


Ett mappkort skulle det vara, så att givarna kan stoppa ner ett presentkort här.
Texten är utstansad med tången, stilen är MaddieAnne och på bokstäverna har jag lagt 3D-lack, fast det syns inte alls på bilden. Rätt effektfullt i verkligheten, dock!

Här en detaljbild av själva fickan. Den lilla svarta "pluppen" är en pytteliten bit självhäftande kardborreband (från Biltema) som man kan stänga kortet med.


Men jag gjorde ett litet kort, jag med... med papper från Graphic45...


... och på baksidan en liten text om att fylla 50.


Jubilaren samlar på kaffekoppar, porslin... och jag fick gärna försöka få med det också, tyckte beställaren. Jag gjorde en kopp som man kan vika ut...



... och på insidan finns det plats att skriva vem som grattar!






På kortets baksida sitter en dekoration med min stämpel, som jag stämplat med grönt direkt på en bit av det blommönstrade pappret, som jag använt även på insidan av kortet.